Az ELMŰ Hálózati Kft. május második felében gallyazást végez a településen. A szolgáltató érdeke elsősorban a biztonságos üzemeltetés, így nem esztétikai metszést végeznek, hanem oly módon vágják vissza a fákat, hogy 2-3 évig ne kelljen további munkálatokat végezni. A villamos energiáról szóló törvény alapján az ELMŰ Hálózati Kft. a növények vegetációs idejétől függetlenül jogosult a gallyazási munkálatok elvégzésére, illetve elvégeztetésére, amennyiben ezt az ingatlan tulajdonosa nem vagy nem megfelelő mértékben teszi meg. A munkálatok elvégzését az ingatlan tulajdonosa a Polgári Törvénykönyv alapján tűrni köteles.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 21/2017. ( X.24.) önkormányzati rendelete alapján az ingatlan és az út közötti területet az ingatlan tulajdonosa köteles gondozni, karbantartani. Ennek értelmében a fák gondozása és metszése is az ingatlantulajdonos feladata. Ha Ön nem szeretné az ilyen jellegű munkavégzést, akkor kérjük május 13. előtt, végeztesse el szakemberrel a metszési munkálatokat.

 

Az ELMŰ tájékoztatóját az első időpontról itt olvashatják:

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Értesítjük Önöket, hogy a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében

 

2021. május 13-án 8:00 - 16:00  óra között

hálózatunkon gallyazási munkát végzünk.

 

A munkavégzés időtartama alatt, a villamosneregia-szolgáltatást az Önök vételezési helyén szüneteltetni fogjuk.

 

Kérjük, hogy elektromos berendezéseiket kapcsolják ki az áramszünet ideje alatt! Ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a szolgáltatást előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk. A tervezett áramszünetekről az elmuhalozat.hu oldalon tájékozódhatnak: a Tudnivalók menüpontban található Energiaközeli információk között a Tervezett karbantartásoknál.

 

E-mailes tájékoztatást is kérhetnek az eloszto.elmu.hu-n keresztül: az online ügyfélszolgálatba bejelentkezve a Műszaki ügyek menüben az E-mail értesítés tervezett áramszünetről lehetőségnél.

 

A várható áramkimaradás pontos időpontjáról és helyéről a csatolmányból tájékozódhatnak.