A Nagykovácsi Óvoda dolgozói a bezárás után sem tétlenkednek. Szájmaszkokat gyártanak Nagykovácsi lakóinak. Folyamatosan, kapacitásuk függvényében készülnek a maszkok, amelyeket ingyen osztunk ki a Nagykovácsi lakosok részére. Minden lakóház postaládájába 2 darab 3 rétegű, mosható, vasalható maszkot teszünk, ahogy győzzük. A postaládákba juttatásban a Szépkovácsi Egyesület és a jelentkezett önkéntesek segédkeznek. Az ötlethez csatlakozott a Diego Hűvösvölgy áruház és több varrni tudó helyi lakos is, így még gyorsabban elkészülhetnek a maszkok.

A kiosztott maszkok használata során ne feledkezzünk meg arról, hogy nem a vírusoktól véd meg ez a maszk, hanem természetes gátat képez, ami megakadályozza, hogy a köhögéssel, tüsszentéssel távozó, fertőző nyálcseppek a másik emberre terjedjenek, ezért alkalmas általános védekezésre. Ha mindenki alkalmazza, akkor lehet hatásos. A maszk mosás és fertőtlenítő vasalása után újra viselhető. Alkalmazza, aki nem teheti meg, hogy otthon marad! Viszont, aki teheti, maradjon otthon!

Köszönjük a sok felajánlást, élni fogunk vele, mert most is a legnagyobb erő az összefogás ereje, a közösségünk ereje. Aki tud varr, aki tud kiszállít, aki tud, otthon marad! Együtt sikerülhet lassítani a vírus terjedését Nagykovácsiban!

Vigyázzunk egymásra!