A közlekedés és ezen belül a gyalogosok, különösen gyermekeink biztonsága prioritást élvez Nagykovácsiban, ezért az Önkormányzat a legfrekventáltabb helyeken, így az Általános Iskolánál és az Amerikai Iskolánál a gyalogátkelőhely táblákat napelemmel működő, led villogóval szándékozik ellátni. A villogó akkor lép működésbe, ha gyalogos a közelébe lép. Ez a rendszer az ország több településén már működik és a tapasztalatok szerint csökkenti a gyalogosokat érintő közlekedési balesetek számát.

Ezenkívül kihasználva a Generali által nyújtott pályázati lehetőséget, okos zebra gyalogosvédelmi rendszert szeretnénk kiépíttetni a fenti helyekre. Az okos zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. A rendszer csak akkor lép működésbe, amikor a zebrán ténylegesen áthalad a gyalogos. Ennek a rendszernek a megvalósítása is növelné a gyalogosok biztonságát.

A beruházások megvalósítása érdekében felvettük a kapcsolatot az Amerikai Iskola képviselőivel, akik jelezték, hogy támogatják a beruházást és hozzájárulnak a költségekhez, illetve egyeztetést folytatunk a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével, Gulyás Katalin r. alezredes asszonnyal és az út kezelőjével a Pest Megye - Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel.

Emellett sokat segítene, ha minden közlekedési szabályt következetesen betartva közlekednének mind a gépjárművezetők, mind pedig a gyalogosok.