A 29. 2019/2020 évi Ifjúsági és Innovációs Tehetségkutató Versenyen száznál több pályázó közül Viczián Anna nagykovácsi lakos, a budapesti Baár-Madas Gimnázium diákja III. helyezést ért el.

 

A versenyre műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató, fejlesztő vagy tudományos munka eredményével pályázhattak a középiskolások Magyarországról és a határon túli területekről is.

A verseny zsűrije 99 benyújtott pályázat közül választott ki 10 díjazott projektet, valamint 11 témát kiemelt dicséretben részesített.

 

Halmos Zita és Viczián Anna az "Ebcsont beforr, avagy csontpótlás meglepő anyagokkal” c. pályázattal nyerte el a III. helyezést. A fiatalok egy csontimplantátumot hoztak létre, melyet egy tojáshéjból készített hidroxiapatit szuszpenzióval vontak be, amely nem szintetikus, így jobb és gyorsabb csontosodást eredményez.

 

Gratulálunk Viczián Anna kiemelkedő teljesítményéhez!

 

A díjazottakról és további 43, kidolgozott pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg. Az eredményhirdetésről, ill. az elsődíjasokról szóló rövidfilm pedig itt érhető el.