Nagykovácsi belterületén egyre gyakrabban megjelenő kárt okozó vadakkal kapcsolatos lakossági bejelentések közegészségügyi és közbiztonsági szempontok alapján az önkormányzat számára cselekvési kényszert jelentenek. A Budaörsi Rendőrkapitányság határozatával 2021.03.18-tól 2021.06 18-ig terjedő időszakra engedélyezte Nagykovácsi lakott területén a kártékony vadak elejtését. A vadkilövés az önkormányzat szervezésében fegyvertartási és vadászati engedéllyel rendelkező vadász személyes közreműködésével a vadkárok megakadályozása érdekében végezhető.

2021. április 30-án lakossági bejelentés alapján a Kolozsvár utcában egy magáningatlanon szükség volt egy beteg, rossz állapotban lévő róka elejtésére. Az elejtést irányító személy helyszíni szemlét tartott, a bejárás során a helyszínen tapasztaltak alapján az összes egyedi körülmény figyelembevételével, a biztonsági szempontok betartása mellett döntött a vadkilövés szükségességéről. A terület lezárása és a rendőrség értesítése után a kilövés eredményes volt, az állati tetem elszállítását a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai elvégezték, ezt követően a terület fertőtlenítése is megtörtént.

Vadak megjelenésével kapcsolatban bejelentést Erős Kálmán közterület-felügyelőnél lehet tenni a kozter@nagykovacsi.hu email címen, vagy a 06/20528-6007 telefonszámon.