Kiszelné Mohos Katalin polgármester megkeresésére az ismételt vízkimaradás okáról az alábbi tájékoztatás érkezett a DMRV Zrt-től:

Tisztelt Nagykovácsi Felhasználóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.05.13-án 22:30 órától Nagykovácsiban, a magasabban fekvő településrészeken (Zsíroshegyalja, Kálváriadomb és Nagyszénásalja környezetében) a vízszolgáltatásban kialakult átmeneti nyomáscsökkenést és szolgáltatás kiesést, a települést ellátó Kálváriadombon lévő víztároló medence töltését biztosító szivattyútelepen bekövetkezett elektromos üzemzavar okozta. A szivattyútelep működési zavarát a megjelenítő rendszer 20:40 órakor jelezte a diszpécser-szolgálat számára, amely alapján a diszpécser azonnal intézkedett szakembereink helyszínre vonulásáról. A szivattyúk leállásának okát 22:50 órára sikerült szakembereinknek megtalálni és a hibát elhárítani, amelyet követően megkezdődhetett a kálváriadombi medence töltése. Sajnálatos módon a medencét töltő szivattyúk leállása és beindulása között eltelt időben a medencében a vízszint olyan mértékben lecsökkent, hogy a magasabban fekvő településrészeket (Zsíroshegyalja, Kálváriadomb és Nagyszénásalja környezete) ellátó szivattyúk is leálltak, ami az érintett területen nyomáscsökkenést és a szolgáltatás átmeneti megszűnését okozta. A víztároló medencében a vízszint 2020.05.14-én 00:45 órára érte el a szivattyúk beindulásához szükséges értéket, így az említett területen 01:20 órára állt helyre teljes mértékben a vízszolgáltatás.

A tegnapi elektromos hiba miatt kialakult vízellátási üzemzavar és a 2020.05.10-én az esti órákban bekövetkezett üzemzavar között nincs összefüggés, egymástól független okokból történtek.

Társaságunk természetesen megkezdte mindkét esetre vonatkozóan az üzemzavarral érintett berendezések teljeskörű vizsgálatát a szükséges intézkedések meghozatala céljából.

Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, megértő türelmüket köszönjük!

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ

ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG